ΝΕΑ

ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ ΣΤΟ ΚΙΛΚΙΣ

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες τοποθέτησης και της δεύτερης γεωθερμικής αντλίας θερμότητας στο κτίριο της ΠΕ Κιλκίς.
Έτσι μετά από την πρώτη εγκατάσταση γεωθερμίας κλειστού τύπου που λειτουργεί από πέρυσι , τώρα με την δεύτερη εγκατάσταση γεωθερμίας ανοιχτού τύπου , το κτίριο θα καλύπτει το σύνολο των ενεργειακών του αναγκών σε θέρμανση και ψύξη από το υβριδικό σύστημα γεωθερμίας .
Είναι το πρώτο Δημόσιο κτίριο στο νομό που ανεξαρτητοποιείται από τη χρήση ορυκτών καυσίμων χρησιμοποιώντας το πιο σύγχρονο και αποδοτικό σύστημα θέρμανσης/ψύξης, τη γεωθερμία.
Επίσης, είναι το τρίτο κατά χρονολογική σειρά κτίριο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας που χρησιμοποιεί τη γεωθερμία , μετά από το νέο κτίριο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη ( έτος κατασκευής 2012 , θερμική ισχύ 850 Kw) , το κτίριο της ΔΤΕ ΠΕ Σερρών ( έτος κατασκευής 2018 , θερμική ισχύ 75Kw), τώρα και το κτίριο της ΠΕ Κιλκίς με συνολική θερμική ισχύ 460 Kw.
Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που και τα τρία αυτά έργα γεωθερμίας κατασκευάσθηκαν από εμάς και προσφέρουν εντυπωσιακά αποτελέσματα εξοικονόμησης .
Αποτελούν σημεία αναφοράς και δείγματα καλών πρακτικών , δείχνοντας έτσι το δρόμο για τον τρόπο χρήσης τεχνολογιών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας συμβάλλοντας τα μέγιστα στην εξοικονόμηση ενέργειας και στην προστασία του περιβάλλοντος.
Passion for geothermia!

logo

Αργύριος Μπαϊρακλιλής
Διπλ. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός ΑΠΘ – Geothermal Engineer

Μιαούλη 42,
ΤΚ 546 42, Θεσσαλονίκη

Τηλ: 6972 206166
E-mail : info@geothermia.gr

www.geothermia.gr
www.γεωθερμια.gr

©2021 Website designed with by isotopon